Kobe, Japonya

Kobe, Japonya

Kobe

Kobe, havalı, enternasyonalizminin bir durumu ve dağlar ile deniz arasındaki konumuyla yankılanıyor. 132'den fazla ülkeyi temsil eden ve şehirde 42.000'den fazla yabancının yaşadığı Kobe, Japonya'nın en çeşitli şehri olabilir. Endonezya'dan Fransız mutfağına mükemmel bir uluslararası mutfağa sahiptir. Ayrıca en iyi Japon mutfağından bazılarına, özellikle ünlü Kobe sığır etine sahiptir.

Kobe'nin çeşitliliği büyük ölçüde limanına atfedilebilir. Liman, Nara dönemine (MS 710–794) kadar uzanan Çin ile ticaret için önemli bir merkezdi. Başkent Kyoto'dan batı Kobe olan Fukuhara'ya taşındığında, 12. yüzyılda Kobe'nin önemi altı ay boyunca kısa bir süre arttı. Japonya beş liman açmayı kabul etti ve 1 Ocak 1868'de uluslararası gemiler Kobe limanına yelken açtı. Amerikalı ve Avrupalı ​​denizciler ve tüccarlar yakında Kobe'ye yerleştiler ve kültürleri ve teknolojileri kentin her tarafına yayıldı. Sinema ve caz, Kobe'de görücüye çıktı ve bu miras devam ediyor. Birçok orijinal konut hayatta kaldı ve Avrupa yapıları eski Japon binaları ve modern yüksek binalarla çarpıcı bir şekilde tezat oluşturuyor.
1995'ten önce Kobe, Japonya'nın en işlek limanıydı. Ancak 17 Ocak 1995'te, 7.2 büyüklüğünde bir deprem, Kobe bölgesini vurdu, 6.400'den fazla insanı öldürdü, neredeyse 40.000'i yaraladı ve 100.000'den fazla evi yok etti. İletişim hatları yok edildi, hasarlı yollar kaçmayı ve rahatlamayı engelledi ve yangınlar şehir genelinde şiddetlendi. Kobe dikkat çekici ve hızlı bir iyileşme sağladı.

Kobe Hakkında Bilgiler

Kobe, Japonya

Şehir şimdi modern, sanayileşmiş bir şehrin faaliyetleriyle nabız atmaktadır. Renkli ufuk çizgisi gece suyunu yansıtarak Kobe'nin sevgililer için bir şehir olarak ününe katkıda bulunuyor. Geleneksel Japonya'yı aramak için Kobe'ye gelme; kentsel enerjisini takdir eder, uluslararası mutfağının tadını çıkarır ve alışverişinden yararlanır.

Kobe, Osaka'nın biraz batısında ve Hiroşima'nın birkaç saat doğusunda, Honshu'nun merkezinde Seto İç Denizi boyunca uzanır. Tokyo ve Osaka'dan daha küçük olan Kobe daha erişilebilir ve daha az zorlu. Bununla birlikte, ne sıklıkta ziyaret ederseniz edin, sizi yeni cazibe merkezleri ve etkinliklerle meşgul edecek kadar büyüktür.

Yaklaşık 10 farklı mahalleye bölünmüş olan şehir, limanın yakınındaki iş odaklı bölgeden Mt. Rokko. Doğal sınırlarla dolu Kobe, limandaki insan yapımı adalarla topraklarını genişletti.

Rokko Adası, Kobe

Rokko Adası, Kobe

Rokko Adası, çok sayıda yabancı şirkete ve bir dizi alışveriş meydanına ev sahipliği yapmaktadır ve yabancıların artık yerleşmeye eğilimlidir. Port Island'da konferans merkezleri ve eğlence parkı bulunmaktadır. Port Island, şehir merkezine Kobe havaalanına güneye uzanan tamamen bilgisayarlı bir monorayla (insan iletken olmadan) bağlıdır.

Şehir merkezinde, şehir merkezinde bulunan San-no-miya İstasyonu, Kobe'nin eğlence ve gece hayatı bölgesinin kalbini oluşturmaktadır. Her gece yoldan geçenler, istasyonun hemen kuzeyindeki küçük bir parkta müzisyenleri dinlemeye devam ediyor. Moto-machi'nin mağazaları batıda ve ticaret bölgesinin çoğu San-no-miya'nın güneyinde yer alıyor.

Kintano-cho'da, Kobe'nin orijinal Avrupalı ​​ve Amerikalı yerleşimcileri, şimdi ijinkan olarak bilinen zarif konutlar, şehrin kuzey yamaçlarında inşa etti. Korunmuş ijinkanın çoğu müzeye dönüştürülmüştür. Küçük butikler, uluslararası kafeler ve birkaç antikacı, ziyaretçileri Kitano-zaka ve Pearl Caddesi boyunca dolambaçlı hale getiriyor.

Kobe'nin kuzeyinde, etkileyici Nunobiki Şelaleleri, Shin-Kobe İstasyonu'nun hemen arkasında, şehir merkezinden şaşırtıcı bir şekilde erişilebilir. Rokko-san (san "dağ" anlamına gelir) biraz daha uzakta, harika manzaralar ve serin dağ havası sağlar. Rokko-san'ın diğer tarafında yer alan Arima Onsen, Japonya'nın en eski kaplıca yerlerinden biridir.

Kobe gezinizden sonra farklı bir tatil alternatifi olan yat kiralama tatilini de düşünebilirsiniz. Göcek Yat Kiralama ile farklı bir tatil sizleri bekliyor.

Yorumlar