Tohoku, Japonya

Tohoku

Tohoku

Tohoku "doğu-kuzey" olarak tercüme edilir ve yabancı turistlerin daha az seyahat ettiği bir yoldur. Mermi trenlerinin son zamanlarda eklenmesi buraya gelmeyi kolaylaştırsa da, Tohoku hala kalabalık güneyden uzakta bir dünya. Dağ köyleri daha uzak, ormanlar daha evcilleşmemiş ve insanlar daha fazla ayrılmış ve yabancılara karşı daha ihtiyatlı. Ama aldanmayın - onlara bir şeylerin hızını, görünüşünü ve hissini takdir ettiğinizi gösterirseniz oldukça arkadaş canlısıdırlar.

Kuzeydoğu bölgesi olabildiğince vahşi olan Sendai (mermi treni ile Tokyo'dan iki saatten az bir mesafede), dengeyi, vahşi doğanın kapısının önünde dengeliyor. Geniş, gölgeli bulvarlara, kapalı yürüyüş yollarına ve alışveriş komplekslerine sahip bir milyonluk bu çekici modern şehir, her yaz Ağustos ayının başında, yıldızların geçtiği eski bir çapraz efsaneyi onurlandırmak için Japonya'nın en büyük festivallerinden biri olan Tanabata'yı kullanıyor. 3 milyondan fazla insanı kendine çekiyor. 2011 depremi ve tsunami'den bu yana, yabancı ziyaretçiler burada ve Tohoku'da özellikle karşılanmaktadır.

Ancak kırsal bölge Tohoku'nun en gözde turistik yerlerinden biridir. Konfor ve rahatlık içinde, Tohoku Shinkansen'e, Japonya'nın en derin gölü olan Tazawa Gölü gibi yerlere - tatlı kokulu sarmaşıklara sarılmış kayın ağaçlarının bakir standlarıyla çevrili bir toz mavi gökyüzü yansıması ve dik her yerde mavi-yeşil çamlarla çivili tepeler bulunur. Samuray tarihi bölgenin hemen hemen her yerinde yaşıyor, ancak özellikle yüzlerce güzel, eski shidare-zakura veya sarkan dal kirazıyla ünlü Kakunodate'deki meraklı turistlere ev sahipliği yapan iyi korunmuş konut ve depolarda yaşıyor. ağaçlar.

Tohoku

Tohoku Bilgiler

Tohoku, sonsuza kadar sınırdaki statüsünü önemsiyor ve serin yazlarda çok çalışan ve uzun kışlar boyunca bir şekilde zamanlarını döven, sayısız enerjik ile kırsal yaşamın yavaş ritmini kıran çok sayıda düşük anahtar şehir ve zamansız küçük kasabaya sahip festivaller. Birçok kayak alanı, büyük kayak ve snowboard yapmak için boyun yüksekliğinde toz kar toplar. Verimli ovalar, en tatlı elmalardan (şu anda dünya çapında süpermarketlerde bulunan, Tohoku kaynaklı) ve en lezzetli domateslerden, en iyi karakuchi'den (gevrek, kuru) yapmak için kullanılan mükemmel pirinç ve en saf suya kadar bir ikram ikramı verir. topraklarda aşkına. Bir bonus olarak, asla bir onsen'den uzak olmayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Yorumlar