Chiang Mai Rehberi

Wat Phra Kaew Don Tao, Chiang Mai

Wat Phra Kaew Don Tao, Chiang Mai

Wang Nehri kıyısında, bu tapınağa dikdörtgen bir taban üzerine inşa edilmiş ve yuvarlak bir kulenin tepesinde bulunan uzun boylu chedi hakimdir. Bununla birlikte, daha ilginç olan Birmanya tarzı tapınak ve bitişik Tay tarzı sala. 18. yüzyıl tapınağının çok katlı bir çatısı vardır. İç duvarlar oyulmuş ve renkli taşlarla kaplanmıştır; süslü oymalı tavan emaye ile boyanmıştır. Geleneksel üç katmanlı çatı ve oyma ahşap alınlıklara sahip sala, Sukhothai tarzı uzanmış bir Buda'ya ev sahipliği yapıyor. Efsaneye göre sala, bir zamanlar Bangkok'ta bulunan Emerald Buddha'ya ev sahipliği yapmıştır. 1436'da Kral Sam Fang Kaem heykeli Chiang Rai'den Chiang Mai'ye götürürken, fili Lampang'a ulaştı ve daha ileri gitmeyi reddetti. Emerald Buddha'nın, sonraki kral Chiang Mai'ye götürmeyi başarana kadar önümüzdeki 32 yıl boyunca burada kaldığı söyleniyor.

Wat Sri Chum

Myanmarlı işçiler bölgenin hızla büyüyen tomruk işinde çalışmışlardı ve bu göçmenler şehrin mimarisine damgasını vurdu. Özellikle iyi korunmuş bir 19. yüzyıl Burma tapınağı olan Wat Sri Chum. Saçaklar güzel oymalar ile kaplandığından, viharn'a özellikle dikkat edin. İçinde oyma ahşap tavanı destekleyen altın ve siyah lake sütunlar bulabilirsiniz. Sağda Birmanya tarzında bronz bir bronz döküm var. Duvarlardaki kırmızı ve altın paneller tapınak sahnelerini betimler.

Wat Suan Dok

Wat Suan Dok

Chiang Mai'nin en büyük tapınaklarından biri olan Wat Suan Dok'un, Lord Buddha'nın kemiklerinin bulunduğu yere inşa edildiği söyleniyor. Bu kalıntıların bazılarının chedi içinde olduğuna inanılıyor; diğerleri Wat Phra That Doi Suthep'e nakledildi. Viharnın arkasında, 1504'te dökülen mükemmel bir bronz Buda figürü olan Phra Chao Kao'nun konutları var. Chiang Mai aristokratları mezarlıkta stupalara gömüldü.

Yorumlar