Hanoi Gezi Rehbercisi

Hanoi Lotte Center Observation Skydeck

Hanoi Lotte Center Observation Skydeck

Hanoi antik mimarisiyle ünlü olsa da, sahneye katılan modern yüksek binalar da var. Hanoi'yi bir kerede almak için bir yol arıyorsanız, gün batımında Lotte Center'ın 64. katına gidin. İki cam gök kuşağı vardır; bir fotoğrafınızı bir ücret karşılığında çekecek, ancak kendi fotoğrafınızı çekmekten çekinmeyin. Çatı katındaki kokteyl barına giriş ücretsizken, gözlem güvertesi 230.000d.

Memorial House (Anı Evi)

Eski Mahallenin Rattan Caddesi'nin güney kenarında, 19. yüzyılın sonunda inşa edilmiş Çin tarzı bir ev bulunmaktadır. Zengin koyu ahşap bir cephe seyrek dekore edilmiş bir iç cepheye sahiptir. Zarif oyma sandalyeler, bürolar ve çay masaları, balkonun Çin fenerleri ile süslenmiş bir avluya baktığı ikinci katı süslemektedir. Giriş katında geleneksel ilaçlar satan Çinli bir aile, eski Vietnam'da 1954 yılında yeniden yerleşene kadar bu evi işgal etti. 1954'ten 1999'a kadar, yerel yönetim ile Fransa'nın Toulouse kentinden bir grup mimar arasındaki ortak girişimin evi bir müzeye dönüştürdüğünü hayal etmek zor, beş ailenin bu küçük alanı paylaşması.

Vietnam Devrimi Müzesi

Vietnam Devrimi Müzesi

1926'da Fransız vergi dairesine ev sahipliği yapan bu kavernöz müzesi, 1959'da kapılarını açtı ve şu anda Vietnam'ın zorlu bağımsızlık yolunda belirli olaylara veya dönemlere odaklanan 29 salon, bireysel odalara sahip. Odak doğal olarak ülkenin Fransız sömürgeciliğine, Japon faşizmine ve Amerikan emperyalizmine karşı çabalarına dayanıyor. 1945 Ağustos Devrimi'nden fotoğraflar özellikle ilginç. Tarih meraklıları, caddenin hemen karşısındaki Vietnam Tarihi Müzesi'nden daha iyi olabilir: Buradaki sergilerin hemen hemen hepsinde İngilizce ve Fransızca yorumlar var, bu yüzden birkaç saatlik keşif harika bir öğrenme deneyimi olabilir.

Yorumlar