Samut Songkram, Tayland

Samut Songkram, Tayland

Samut Songkram

Taşra kasabası Samut Songkram'ın önerebileceği çok şey yok, ancak yakındaki birçok cazibe merkezi Bangkok'tan keyifli bir günlük gezi yapıyor. Don Hoi Lod sahilinde müthiş deniz ürünleri restoranları vardır; bölge aynı zamanda küçük yüzen pazarı ile Ampawa gibi kanal ağındaki çevre köylerin bazılarını keşfetmek için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

Ampawa

Ampawa

Samuk Songkram'dan şarkı sözleriyle 10 km (7 mil) uzaklıkta bulunan büyüleyici Ampawa köyünde, Damnoen Saduak'takine benzer, ancak daha küçük bir yüzen pazar var. Pazar, cuma, cumartesi ve pazar akşamları 5 ile 9 arasında açılır. Kanalın yanındaki sokakta yemek pazarı saat 13.00 civarında başlar. Bir Tayland filminde yer alan popüler ateş böcekleri turları, hem pazarın hem de böceklerin yaktığı güzel ağaçların tadını çıkarmanızı sağlar. Böcekler en iyi Mayıs'tan Ekim'e ve azalan ayda görülür. Saatlik turlar genellikle her yarım saatte bir 6: 30'dan 21: 00'a kadar yapılır. Doğrudan iskelede (bir tekne için B650) veya otelinizden (kişi başına yaklaşık B70) bir tur düzenleyebilirsiniz. Özel ulaşımınız olmadığı sürece, Bangkok'a giden son otobüs akşamın erken saatlerinde olduğu için geceyi Ampawa'da geçirmeniz gerekecek.

Don Hoi Lod

Hafta sonları Taylandlı aileler, Samut Songkram'ın yaklaşık 3 km (2 mil) güneyinde olan Don Hoi Lod köyüne istiridye yemeyi (sarımsak ve biberle deneyin) ve ağızdaki ağaç gölgeli restoranlarda diğer deniz ürünleri yemeklerini Mae Khlong Nehri'nin. Köyün adı, fosilleşmiş kalıntıları nehir kıyısında bulunan boru şeklinde bir kabuklu yerel bir midye. Fosilleri görmek için en iyi zaman suyun düşük olduğu Mart ve Nisan aylarıdır. Yılın geri kalanında da sabahın erken saatlerinde ve akşam gelgitte fosilleri görebilirsiniz.

Yorumlar