Sukhothai, Tayland

Sukhothai, Tayland

Sukhothai

"Mutluluğun şafağı" anlamına gelen Sukhothai, Tayland tarihinde benzersiz bir yere sahiptir. 13. yüzyıla kadar Tayland'ın çoğu Angkor Wat'ta bulunan Khmer İmparatorluğu'nun başparmakları altındaki küçük vasal devletlerden oluşuyordu. Ancak Khmers, iki Tayland devletinin prenslerinin güçleri birleştirmesine izin vererek erişimlerini uzattı. 1238'de iki prensden biri olan Phor Khun Bang Klang Thao, Sukhothai'ye yürüdü ve Khmer garnizon komutanını bir fil düelloda yendi. Bölgenin yeni kralı olarak kurulan Sri Indraditya adını aldı ve yaklaşık 150 yıl boyunca Sukhothai'yi yöneten bir hanedan kurdu. En küçük oğlu, 1279'dan 1299'a kadar hüküm süren Sukhothai'nin üçüncü kralı Ramkhamhaeng oldu. Askeri ve diplomatik zaferlerle, krallığı bugünkü Tayland ve Malay Yarımadası'nın çoğunu kapsayacak şekilde genişletti.

Sukhothai Hakkında Bilgiler

Sukhothai, Tayland

14. yüzyılın ortalarında Sukhothai'nin gücü ve etkisi azalmıştı ve ayutthaya, bir zamanlar vasal devleti, Tayland krallığının başkenti oldu. Sukhothai yavaş yavaş ormana terk edildi ve yeni bir kasaba yaklaşık 14 km (9 mil) uzaklıkta büyüdü. 10 milyon dolardan fazla maliyetli olan on yıllık bir restorasyon projesi, 193 tarihi eseri içeren 70 kilometrekare (27 mil kare) Sukhothai Tarihi Parkı yarattı. Sukhothai, her yıl Kasım ayında dolunayda Tarih Parkı'nda kutlanan Loi Krathong festivalinde en yoğun olanıdır. İyi düzenlenmiş, üç günlük ışık ve ses şovu vurgulamaktır. Şu anda kasabanın otel ve misafirhaneleri haftalarca önceden rezerve edilmektedir.

Tüm şehirlerarası otobüslerin geldiği New Sukhothai, sakinlerinin çoğunun saat 23: 00'te yatakta olduğu sakin bir kasabadır. Birçok konukevi, harabeleri görmeye gelen turistler için bir mıknatıs ve özellikle genç İngiliz, Alman ve Amerikalı çiftler, etrafta dolaşıyor, barlarda içiyor veya kaldırım yemeğine göz atıyor. tezgahları. Yeni Sukhothai'nin gece pazarı bölgenin standartlarına göre uykuludur - burada bir kentsel kültürel deneyim beklemeyin. Özellikle Tarih Parkı'nı ziyaret etmek için geldiyseniz, her gün şehrin yeni kısmından rahatsız edici B50 şarkı sözü veya samlor yolculuğu yapmak yerine, Eski Şehir'i çalacak konukevlerinden veya otellerden birinde konaklama arayın.

Yorumlar