Tayland Körfezi

Tayland Körfezi

Körfez Kıyısı Plajları

Beyaz kumlu plajları, kristal mavisi suları ve rahat yaşam tarzıyla Körfez Kıyısı, dünya çapında seyahat edenlerin hayal gücünü yakalar. Bangkok'un doğusunda, Bangkok'un iki favorisi olan Koh Samet ve Koh Chang adaları ile birlikte yüksek profilli Pattaya yer alır. Batıdaki başkentin yakınındaki popüler noktalar arasında, ikisi de Malezya'ya güneye uzanan bir yarımadanın tepesine yakın olan Cha-am ve Hua Hin bulunmaktadır. Çok gelişmiş Koh Samui adası bu şeridin yaklaşık yarısında. Körfezin her iki tarafında, plajlar sadece gittiğiniz güneyde daha güzelleşir.

Tayland Körfezi Plajları

Tayland Körfezi Plajları

Heyecan verici plajlar bulmak için Bangkok'tan uzakta seyahat etmek zorunda değilsiniz. Doğu Körfezi bir hafta sonu kaçamağı için yeterince yakın birkaç sunuyor. Gaudy Pattaya, dolu, genellikle müstehcen bir parti mekanıdır, ancak birçok tatil köyü risqué ana kasabasından uzaktır ve aileler de uygun durumlar bulacaktır. Tayland'ın Kamboçya sınırına kadar uzanan sahil boyunca daha güneydoğu, bazı sahil plajları ve daha iyi adalardır. Pek çok Bangkok sakininin yaptığı gibi dikkate değer iki ada, küçük Koh Samet ve Tayland'ın en büyük ikinci adası Koh Chang. İkincisi, bu on yıl içinde önemli bir büyüme gördü, klas tatil köyleri şimdi günlerin mütevazı bütçe bungalovlarına hâkim.

Tayland'ın Myanmar ile paylaştığı Batı Körfezi'nin dar yarımadasında Bangkok'un biraz güneyinde Cha-am ve Hua Hin yatmaktadır. Cha-am'in daha büyük tatil köyleri ve daha bağımsız tatil köyleri vardır; Hua Hin'in hem birinci sınıf tatil köyleri hem de daha az lüks konaklama birimleri vardır. Körfezin doğu yakasındaki Bangkok'a yakın meslektaşlarında olduğu gibi, bu iki şehir hafta sonları başkentten kaçışlarla doldurulabilir, ancak hafta boyunca daha az meşguller. Keşfedilmeye değer plajların puanları daha güneyde bulunabilir. Hepsini Bangkok'a bir saatlik bir uçuş veya 11 saatlik bir tren yolculuğu olan Surat Thani'den ulaşabilirsiniz. Surat Thani'nin kuzeydoğusu, Bangkok'tan günlük uçuşlara erişimi kolaylaştırdığı için kısmen popüler olan çok gelişmiş Koh Samui adasıdır.

Yorumlar