Dalat Görülecek Yerler

Dalat Çiçek Bahçesi

Dalat Çiçek Bahçesi

Xuan Huong Gölü'nün kuzeydoğu tarafındaki Dalat Çiçek Bahçesi, güller, ortancalar, fuşyalar ve mimoza dahil olmak üzere 300 tür yerli ve egzotik çiçek içerir. Işık gün batımından önce altın rengine döndüğü için renkler öğleden sonra özellikle canlıdır. Ocak ve Şubat aylarında, Tet zamanında (ay yeni yılı), çok çeşitli hoa lan (orkide) tam çiçekleniyor.

Datanla Şelaleleri

Dalat'ın daha kolay ulaşılabilen şelalelerinden biri olan Datanla Şelalesi, şehrin 5 km (3 mil) güneyinde yer almaktadır. Giriş, şelalenin tepesine yakındır ve 15 dakikalık kolay bir yürüyüş sizi alta iner. Daha maceracı, vadinin altındaki ağaçların arasından bir kızak sürerek dibe ulaşabilir. (Kişi başına 150.000 d).

Dinh An Village (Tavuk Köyü), Dalat

Dinh An Village (Tavuk Köyü), Dalat

Bir K'Ho etnik azınlık köyü olan Dinh An, esas olarak karayolu ve dev beton tavuğuna yakınlığı nedeniyle turist radarında bulundu. Köy genellikle kolay binici turlarına dahildir ve Dalat'ı çevreleyen kırsal alanın gün boyu süren keşfinde sadece bir durak olarak görülmeye değer. Köyün kendisi oldukça yayılmıştır, çoğu aile sebze ve çiçeklerin küçük ölçekli tarımına katılmıştır. Köylüler, bazı ziyaretçileri hayal kırıklığına uğratan geleneksel kıyafetlerini giymiyorlar, ancak birlikleri turistlerden en az faydalandıklarını unutmayın. Tavuk heykelinin karşısında birkaç küçük el işi dükkanı ve küçük bir bakkal var. Zafer günlerinde bir çeşme olan, ancak şimdi ekstra bir beton ayakla desteklenen tavuk, Langbian Dağının adlandırıldığı yerel Romeo ve Juliet efsanesinden. Bian, güney dağlık bir köyden, kuzey dağlık bir köyden bir çocuk olan K'Lang'a aşık olan bir kızdı. Köyler savaştaydı, bu yüzden sevgi dolu çiftin ebeveynleri evlenmelerine izin vermiyorlardı. Bian'ın ailesi nihayet serbest bırakıldı ve K'Lang'a çeyiz olarak dokuz mahmuzlu bir tavuk bulması durumunda kızlarıyla evlenebileceğini söyledi. K'Lang ormana gitti ama dokuz mahmuz (arkaya bakan pençe) ile bir tavuk bulamadı. Böylece çift, ölene kadar ailelerinden kopup ormanda yaşadı. Lang Dinh An Village, havaalanına 9 km (5½ mil) uzaklıktadır ve Dalat'a 18 km (11 mil) yolculuk yapmak yerine Dalat yolunda ziyaret edilebilir.

Yorumlar