Ku-ring-gai Chase Ulusal Parkı, Sidney

Ku-ring-gai Chase Ulusal Parkı

Ku-ring-gai Chase Ulusal Parkı

Buradaki doğa yürüyüşleri, parkın adını alan bölgenin orijinal sakinleri olan Guringai Aborjin kabilesinin kaya gravürleri ve resimlerinden geçiyor. 1890'larda yaratılan park, büyük okaliptüs ağaçları stantlarını, bataklık wallabies, opossum, goannas ve diğer canlıların dolaştığı nemli, yağmur ormanlarıyla dolu oluklarla karıştırıyor. Keyifli parkurlar, antik kaya sanatı alanlarını kapsayan West Head'deki 3 km'lik (2 mil) Garigal Aborijin Mirası Yürüyüşü dahil olmak üzere çoğunlukla kolay veya ılımlı. Mt. Ku-ring-gai tren istasyonu 3 km'lik (2 mil) Ku-ring-gai Parkurunu Appletree Körfezi'ne kadar yürüyebilirsiniz; 30 dakikalık, tekerlekli sandalye erişimine uygun Discovery Trail, bölgenin flora ve faunasına mükemmel bir giriş . Tüm yürüyüşler hakkında broşürler parkın giriş istasyonlarında ve Bobbin Head'deki Vahşi Yaşam Mağazasından temin edilebilir.

Ku-ring-gai Chase Ulusal Parkı

Ku-ring-gai Chase Ulusal Parkı Hakkında

Park, Sidney'in 24 km (15 mil) kuzeyindedir. Mt.'de tren istasyonları Parkın batı sınırına yakın olan Ku-ring-gai, Berowra ve Cowan, yürüyüş parkurlarına erişim sağlar. Örneğin Pazar günü, Mt. Ku-ring-gai istasyonundan Appletree Körfezi'ne ve ardından bir otobüsün sizi Turramurra tren istasyonuna götürebileceği Bobbin Head'e. Araba ile Pymble'a giden Pasifik Otoyoluna gidin. Ardından Bobbin Head Road'a dönün veya karayolu üzerinde Mt. Colah ve Ku-ring-gai Chase Yolu'ndaki parka dönün. Ayrıca Pymble'a giden Pasifik Otoyolunu takip edebilir ve ardından Mona Vale Yolu boyunca Terry Hills'e gidebilir ve West Head sapağına dönebilirsiniz.

Park hakkında daha fazla bilgi için, tarihi Bobbin Inn'de bulunan Sydney North Region Bilgi Merkezi ile iletişime geçin.

Yorumlar