Quang Ngai, Vietnam

Quang Ngai, Vietnam

Quang Ngai

Quang Ngai'nin kendisi maalesef büyük bir sarsıntı değil. Ancak, korkunç My Lai Katliamı'nın yapıldığı yerdeki Son My Memorial'ı ziyaret etmek için uğramaya değer.

My Khe Beach

Quang Ngai kasabasından yaklaşık 15 km (9 mil), My Son Anıtı'nı geçince, My Khe'nin güzel casuarina kaplı plajı yatıyor. Buradaki konaklama teklifleri oldukça korkunç, bu yüzden en iyisi plajı ziyaret etmeyi, sahildeki deniz mahsulleri kulübelerinden birinde yemek yemeyi ve geceyi geçirmek için kuzeyden Hoi An'a veya güneye Quy Nhon'a devam etmeyi planlamak en iyisidir. Olanaklar: yiyecek ve içecek. En iyisi: yüzme.

Quang Ngai Son My Memorial and Museum (My Lai)

Quang Ngai Son My Memorial and Museum (My Lai)

Son My Memorial, My Lai'deki katliamın kurbanlarına adanmıştır ve Quang Ngai kasabasının hemen kuzeyinde, National Highway 1A'nın yaklaşık 10 km (6 mil) doğusunda yer almaktadır. Anıtın kendisi, en kötü suçların çoğunun işlendiği eski Thuan-Yen mezrasında bulunuyor. Saldırılardan sonra yakılan köy, katliamın hemen ardından olduğu gibi yeniden yaratıldı, kurbanların ayak izlerini içeren pirinç tarlaları ile onların çizmeli saldırganları arasındaki yollar, ürpertici bir his uyandırdı. Öldürme çılgınlığı meydana geldi. Yakındaki müze, İngilizce açıklamalar ve bazı kurbanların çok grafik renkli fotoğraflarıyla günün olaylarını canlı ayrıntılarla anlatıyor. Müzede İngilizce konuşan rehberler mevcuttur. Anıt ve müze, burada meydana gelen korkunç olayların aksine, sessiz ve pastoral bir bölgede yer alıyor. Anıta gitmek için Quang Ngai otobüs durağından 3 numaralı halk otobüsüne binebilir veya Quang Ngai'de taksi kiralayabilirsiniz. Taksi yolculuğu için her yöne yaklaşık 220.000 dolar ödemeyi bekleyin ve muhtemelen en iyisi taksi şoföründen anma töreninde beklemesini istemenizdir.

Yorumlar