Quy Nhon, Vietnam

Quy Nhon, Vietnam

Quy Nhon

Bir zamanlar Vijaya'nın Cham başkenti olan Quy Nhon, Nha Trang ve Hoi An'ın ortasında bulunan bir sahil mücevheridir. Buraya gelen insanlar genellikle planlanandan bir veya iki gün daha uzun kalıyor; şehrin kendisinin ve özellikle de çevresindeki çevrenin cazibesi böyledir. Turizm büyüyor ve Batılılar için daha çekici hale geliyor, bu yüzden sonsuza kadar gizli kalmayacak. Rahat atmosfer, ağır sanayiye sahip olmayan bir kasabayı keşfetmek isteyenler ve turizmden ve sansasyonel yemeklerden bıkkın olmayan yerliler için mükemmeldir.

Quy Hoa Leper Kolonisi

Bu küçük komün, çarpıcı bir arka planda korunmuş mimarinin gerçek bir örneğidir. El değmemiş Quy Hoa plajı, ağaçların arasından, renkli köyün merkezine sadece kısa bir yürüyüş mesafesindedir. Gerçek cüzzamlıların çoğu artık yaşlı ve köyde yaşayanlar çoğunlukla onların torunları, bazıları küçük bir giyim fabrikasında ya da yengeç avcısı olarak çalışıyor. Sakinleri dost canlısı ve etrafta dolaşan yabancıları umursamıyor gibi görünüyor. Köy ve hastanesi Vietnamlılar arasında iyi biliniyor çünkü ülkenin en ünlü şairlerinden Han Mac Tu, 38 yaşında cüzzam hastalığına yakalandıktan sonra 1940 yılında orada öldü. Mezarlık ilginç ve renkli.

Quy Nhon Banh It Kuleleri

Quy Nhon Banh It Kuleleri

Quy Nhon'dan yaklaşık 30 dakika içeride, 11. yüzyıldan kalma Banh It Towers, bu toprakları yöneten Cham imparatorluğunun bir başka hatırlatıcısı. Çevreleyen arazinin 360 derecelik inanılmaz manzarasına sahip bir tepenin üzerinde yer alan üç kule, bazı kapsamlı restorasyonlara sahipti, ancak neyse ki hala çok sayıda orijinal oyma var.

Quang Trung Müzesi

Qui Nhon'un yaklaşık 40 km (25 mil) batısında yer alan Quang Trung Müzesi, 1772'de bir köylü ayaklanması olarak başlayan ve nihayetinde geçici olarak devrilmesine yol açan Tay Son İsyanı'nın liderlerinden biri olan İmparator Quang Trung'a adanmıştır. Hanoi'deki Nguyen hükümdarları. Müzenin İngilizce'de sınırlı tabelaları var ve uzak konumu göz önüne alındığında, yalnızca kararlı tarihçilerin ilgisini çekiyor.

Yorumlar