Byron Körfezi, Avustralya

Byron Körfezi, Avustralya

Byron Körfezi

Byron Bay, Avustralya anakarasının en doğu noktasıdır ve belki de Avustralya'ya "Şanslı Ülke" lakabını kazandırır. Muhteşem kumsallar, şehrin arkasındaki dağlarda gökkuşağını döndüren fırtınalar ve güneşli, rahat ve biraz da hippi tarzı, neredeyse ziyaret eden herkesi büyüledi. Byron Bay uzun yıllar boyunca bol güneş ışığı, Watego Plajı'ndaki mükemmel dalgalar ve kumda uyumalarına izin veren hoşgörülü yerlileri ile sörfçüleri cezbetti. Bu günlerde daha lüks bir kalabalık Byron Bay'e uğrar.

Byron Bay ayrıca sırt çantalı gezgin pistinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir ve kasaba, gece geç saatlerde partileri besleyen genç bir enerjiye sahiptir. Pek çok sanat galerisi ve el sanatları dükkanı, harika bir yemek ortamı ve çok sayıda macera turu var. Kasaba, Butler Caddesi'nin hareketli bir pazar haline geldiği her ayın ilk Pazar günü en canlı halini alır.

Byron Körfezi Hinterlandı

Byron Körfezi Hinterlandı

Byron Körfezi'nin iç kesimleri, Avustralya'nın en güzel ülkelerinden bazılarıdır. Bir zamanlar gelişen süt endüstrisine sahip dalgalı yeşil tepeler, Yeni Çağ havasına sahip köylerle doludur. Çoğu köyde avokado, kahve, meyve ve macadamia fıstığı yetiştiren küçük organik çiftlikler ve kafeler var. Rainbow Bölgesi lakaplı dünyanın bu muhteşem bölgesini keşfetmenin en iyi yolu bir harita alıp araba kullanmaktır. Byron'dan, güzel Bangalow köyüne yaklaşık 15 km (9 mil) kadar bölgesel Lismore kasabasına doğru yola çıkın. 19. yüzyıl vitrinleriyle kaplı güzel ana cadde boyunca yürüyün. Haritanızı dikkatlice takip edin ve Federal'e doğru yaklaşık 20 km (13 mil) kuzeybatıya doğru yol alın. Menderes, sevimli Rosebank ve Dunoon kasabalarından The Channon'a, her ayın ikinci Pazar günü düzinelerce tezgah ve eğlencenin bulunduğu harika bir pazar bulacaksınız.

Yorumlar