İnşaat Şantiyeleri Koordinasyon Anketi

 


İnşaat Şantiyelerinde İletişim

Çoğu inşaat uzmanına göre, şantiyelerdeki yanlış iletişim ve zayıf koordinasyon, proje gecikmelerine ve maliyet aşımlarına neden oluyor. Bu sorunlar ve iş kalitesiyle ilgili anlaşmazlıklar, özel yüklenicilerin ödemelerini geciktiriyor ve bu, herkesin işçilere ödeme yapma ve yeni projeleri finanse etme yeteneğini tehlikeye atıyor.

COVID-19 düzenlemeleri inşaat ekiplerinin üretkenliğini daha da zorlarken, müteahhitlerin bildirdiği verimsizlikleri (iletişim ve koordinasyondaki eksikliklerin yanı sıra beklendiği gibi tamamlanan işlerin tartışılmaz kanıtı eksikliği) ele almak, işletmeleri karlı tutmanın ve sektörü ayakta tutmanın tek yoludur. . Doğru teknolojiyi şimdi, her zamankinden daha fazla benimsemek, bunu yapmanın en iyi yoludur.

Şantiye Koordinasyon ve Ödeme Hızı Anketi

Bu yılın başlarında - Şubat - Mart 2020 - Fieldwire ve yüklenici ödeme hizmeti sağlayıcısı Levelset , 540'tan fazla inşaat işletmesinden anket yaptı ve veri topladı. Yanıt verenlerin neredeyse tamamı genel yükleniciler (GC'ler) veya özel yüklenicilerdir. İşte bize söyledikleri.

Önemli çıkarımlar

  • Müteahhitler, bir proje başlamadan önce genel bir planlama eksikliği olduğunu bildiriyor, bu da başlangıçtan itibaren sorunlara ve gecikmelere neden oluyor
  • GC'ler ve özel yükleniciler arasında, projeler sırasındaki yanlış iletişim ve zayıf koordinasyonun, gecikmelerin ve maliyet aşımlarının başlıca nedeni olduğu ve bunun da zaman kaybı, yeniden çalışma ve para kaybıyla sonuçlandığı konusunda bir anlaşma vardır.
  • Özellikle özel müteahhitler, iş kalitesi konusundaki anlaşmazlıkların genellikle ödemeleri geciktirdiğini söylüyor

Bu sorunlar, yüklenicilerin proaktif olarak planlama, yönetme ve işi kanıtlama yeteneklerini sınırlar. Bu da projeleri ve ödemeleri geciktiriyor.


Yorumlar