İnşaat Ticaret Okulu

 


İnşaat Ticaret Okulu Değerli Mi

Ticaret okulu, AKA meslek okulu veya teknik okul, belirli bir iş için işi yapmak için gereken becerileri öğretir. İnşaat ve inşaat üzerine kurslar sunan bir ticaret okulu, sizi bir inşaat işinde başarılı olmaya hazırlayabilir. Ama gerekli mi yoksa zaman ve para kaybı mı?

İnşaat alanında bir kariyer düşünüyorsanız, buna değip değmeyeceğini düşünerek ticaret okulunun artılarını ve eksilerini tartıyor olabilirsiniz. Kısa cevap: Evet, öyle.

ticaret okulu maliyeti ne kadar

Ticaret okulun maliyeti değişir . Öğrenim, yılda 1.000 ABD Doları ile 30.000 ABD Doları arasında herhangi bir yerde olabilir.

Ortalama olarak, iki yıllık bir ticaret okulunda öğrenim ücreti yılda yaklaşık 3,500 ABD Doları iken, iki yıllık özel bir ticaret okulunda yılda yaklaşık 14.000 ABD Doları tutarındadır. Kitaplar ve gereçler için yılda 1,200 dolar ekleyin ve iki yıllık bir programın ne kadara mal olacağını anlayabilirsiniz.

Tabii ki, birçok ticaret okulu, çeşitli mali yardım biçimleri (hibeler, burslar, sübvansiyonlu krediler vb.) ve ayrıca ücretli iş başında eğitim sunar, bu nedenle bir programı yalnızca etiket fiyatına göre indirim yapmayın.

Ek olarak, ihtiyaç veya liyakat temelinde mali yardım almaya hak kazanabilirsiniz. Bazı eyaletler (örneğin Kaliforniya ve Florida) meslek öğrencilerine burs vermektedir. Ve Ulusal İnşaat Kadınları Derneği ve İlgili Genel Müteahhitler gibi endüstri kuruluşları aracılığıyla sağlanan burslar vardır .

Ancak, özel bir ticaret okulunda iki yıl için nispeten yüksek bir 33.000 $ sekmesi bile, dört yıllık bir kolejin ortalama maliyeti ile karşılaştırıldığında bir pazarlıktır.

Yorumlar