İnşaat Ekipmanları

 



EN YAYGIN İNŞAAT EKİPMANları

Özellikle inşaat sektöründe iş güvenliği çok önemlidir. Her yıl binlerce çalışan iş yerinde yaralanıyor. 2019 yılında, inşaat ve maden çıkarma işlerinde çalışan 1.066 işçi ölümcül şekilde yaralandı ve bu, onu 2007'den bu yana sektörün en yüksek rakamı haline getirdi. Yaygın inşaat ekipmanı güvenlik tehlikelerini tanımak ve anlamak, her yıl kayıpları azaltmanın ilk adımıdır.

Dikkat çeken kategori, çok çeşitli potansiyel olarak tehlikeli senaryoları içerir. Özünde, ekipman veya düşen nesnelerden kaynaklanan zorlayıcı temas veya çarpmalardan kaynaklanan yaralanmaları kapsar. Bu durumlar, işçiler için en yaygın inşaat güvenliği risklerinden bazılarını temsil eder. 2017'de bu senaryolar , yaklaşık %15'i inşaat alanında olmak üzere tüm sektörlerde 503 ölümcül yaralanmaya yol açtı .

İnşaatta en yaygın çarpma tehlikesi türleri şunlardır:

  • Düşen nesnenin çarpması
  • Çarpan uçan cisim
  • Çarpan yuvarlanan nesne
  • Sallanan nesnenin çarptığı

Bu tehlikeler, ekipmanın emniyete alınmaması veya çalışanların operatörler tarafından görülmemesi durumunda ortaya çıkabilir. Bir işçinin başına düşen ve bir sarsıntıya ve ölüme neden olan düşen tuğlalar, çarpılmış bir olayı tanımlar. Darbe tek başına yaralanmaya neden olduğunda, çarpma olayı olarak etiketlenir. Yaralar nesneler arasında ezilmekten kaynaklanıyorsa, hasar bir kaptırma ve -arası olay olarak kabul edilir.

Yakalanmış ve -arasında bir çalışanın sıkıştırma veya ezilme yoluyla yaralandığı herhangi bir durumu tanımlar. Bu, giysilerin bir ekipmanın içine sıkıştığı mağaraları veya senaryoları içerir. Bu kategori, İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi'nin (OSHA) ölümcül dörtlü kategorisinin bir parçasıdır çünkü her yıl en fazla sayıda mesleki ölüme yol açan dört durumdan biridir.

İşçiler, bu tür tehlikelere karşı korunmak için yeterli eğitim almalıdır. Ekipmanın korunması, yeterince desteklenmesi ve emniyete alınması da önemlidir. Kazı alanlarında tetikte olmak ve kendinizi korumak bir çalışan olarak sizin sorumluluğunuzdadır. İçgüdülerinizi takip etmeli ve kimsenin sağlığını riske atmak yerine dikkatli olmalısınız.


Yorumlar