İnşaat Projelerinde İstinat Duvarları

 


TİCARİ İNŞAAT PROJELERİNDE İSTİNAT DUVARLARI NASIL ÇALIŞIR

Ticari mülkler için istinat duvarları genellikle çok daha büyük ölçekte inşa edilir, çünkü bu tür projeler basit çevre düzenleme duvarlarına kıyasla nispeten daha büyüktür. Bunu akılda tutarak, uygun istinat duvarı yerleşimi ve yapım yöntemlerini kullanmalısınız.

Büyük ölçüde estetik güzellikleri için inşa edilen bu duvarlar, toprağı mülkünüzün etrafında tutacak ve binanızın temelinden aşınmasını önleyecek şekilde tasarlanmıştır. Ticari istinat duvarı yapımında kullanılan yaygın malzemeler arasında dökme beton, prekast beton bloklar, doğal taş ve tuğlalar bulunur.

İstinat duvarları , mülkün konumuna ve mülkünüzün çevresindeki çevresel koşullara bağlı olarak inşaatta çeşitli şekillerde çalışır Ticari bir bina için istinat duvarı inşa etmek, hem mülkün fiziksel refahı hem de mülkün işletmeye uygunluğu için tehlikeli olmasını önlemek için uygun bir planlama gerektirir.

Toprak, ihmal edilemeyecek herhangi bir projenin aktif bir parçasıdır. Bozulmamış gibi görünebilir, ancak sürekli olarak üzerinde hareket eden ve zamanla onu zayıflatan birkaç doğa gücü vardır. Su ana ajandır. Mülkünüzün etrafındaki toprağın zayıflamasına neden olabilecek diğer kuvvetler, don hareketi ve tektonik kuvvetlerdir.

İstinat duvarları öncelikle mülkünüzün etrafındaki toprağı tutmak için kullanılır. Mülkünüzün temelinin inşası sırasında yapılan hafriyat miktarına bağlı olarak, zeminin temelden uzağa veya binaya doğru kaymasını veya aşınmasını önleyen güçlü bir taşıyıcı duvar inşa etmeniz gerekebilir.

Ticari projeniz bir park yeri için ödenek içeriyor. Taşınmazın etrafındaki arazi daha yüksekse, çevresinde istinat duvarınız yoksa toprağın otoparka doğru geri itme riskini alırsınız. Bu hızla bir felakete dönüşebilir!


Yorumlar