İnşaat Sektöründe Atıklar

 


İNŞAAT SEKTÖRÜNDE HANGİ TEHLİKELİ ATIKLARA DİKKAT ETMELİSİNİZ

Tehlikeli maddelerin varlığı, bir inşaat projesini kolayca rayından çıkarabilecek bir şeydir. Bu elbette zaman ve para açısından bir maliyet getirir. Ancak bu maliyet, biraz önceden planlama ve sigorta ile sınırlandırılabilir ve daha sonra zarar verecek olan bir tehlikeyi tespit etmemenin maliyetine karşı hiçbir şey değildir.
Tehlikeli maddelerin Sağlık ve Güvenlik Yöneticisi tarafından belirlenen net bir tanımı vardır : insan sağlığına veya çevreye zararlı maddeler. Yasal olarak konuşursak, işletmelerin atıklarıyla diğer hukukçularla aynı şekilde başkalarına zarar vermeyecek şekilde ilgilenmeye özen gösterme görevi vardır.
Birkaç tehlike kategorisi dikkate alınmaya değer olarak göze çarpmaktadır. Liste ayrıntılı değildir, ancak ortalama bir firmanın karşılaşması muhtemel sorunları kapsar.

Asbest, ikinci dünya savaşından sonra inşaat ve yalıtımda kullanılan birçok doğal elyafta bulacağınız bir mineraldir Sorun, rahatsız edildiğinde tehlikeli olmasıdır. Rakamlar solundukları zaman akciğerlere girme yolunu bulabilirler ve burada ciddi hasara yol açarak plevral hastalığa ve akciğer kanserine neden olabilirler - bu da sonuçta etkilenen işçilerden ve üçüncü şahıslardan asbest iddialarına yol açabilir .

İnşaatta kullanılan bir dizi kimyasal, uygun şekilde kullanılmadığında tehlikeli olabilir. Bu nedenle işçilere, işlenen kimyasallarla başa çıkmak için gereken maskeler, kasklar ve giysiler sağlanmalıdır. Bu tür kimyasallar kullanılmadıkları zaman güvenli bir şekilde saklanmalı ve buna göre etiketlenmelidir.

Zararlı kimyasalların en bilinenleri arasında canlıları öldürmek için tasarlanmış pestisitler yer alır. Döküntüler ortamları mahvedebilir ve geri dönüşü olmayan ekolojik hasara neden olabilir - bu nedenle pestisitler, diğer kimyasallara gösterilen özen ve dikkatle saklanmalıdır.


Yorumlar