İnşaat Sigortası

 


İnşaat Sigortası Rehberi

İskoç inşaat sektöründe önemli bir ses olarak en son girişiminde,  İnşaat Sektörü Coronavirüsü (CICV) Forumu  , önemli ve giderek daha karmaşık hale gelen profesyonel tazminat sigortası (PII) sorununa yönelik yeni bir rehber yayınladı.

Forum'un ticaret birlikleri, meslek kuruluşları, şirketler ve bireylerden oluşan benzersiz işbirliğiyle hazırlanan, anlaşılması kolay  indirilebilir belge , sigorta piyasasının durumunu, firmaların alması gereken önlemleri ve karşılaştıkları tuzakları özetlemektedir.

Ve son 18 ayda, çeşitli nedenlerle PII'nin maliyetinin büyük ölçüde arttığı ve işletmelerin genellikle kapsam kapsamında azalmalar yaşadığı konusunda uyarıyor.

Ateşli bir pazarda paha biçilmez olacak ücretsiz rehber, sorumluluğun genişletilmesinden sözleşmeden doğan sorumluluğa, PII kapsamının niteliği, sigorta limitleri, yan belgelerdeki yükümlülükler ve risk yönetimi gibi konularda tavsiyeler sunuyor.

“Geçtiğimiz birkaç yıla kadar, inşaat sigortası piyasası yumuşaktı, çünkü rekabet eden sigortacılar tarafından yönlendirilen geniş kapsam ve prim indirimlerine yol açan çok sayıda kapasite mevcuttu.

“Prim oranlarının artması, teminatın kısıtlanması ve aslında birkaç sigortacının piyasadan tamamen ayrılması sonucu piyasa şimdi çok zorlaştı.”

Kılavuz, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi olayın ardından piyasa tutumlarının değiştiğini açıklıyor:

“Sigortacılarla müzakere konusunda tavsiyeler sunuyor ve 2015 tarihli Sigorta Yasası tarafından sigortacılara bir işletmenin ilgili sorularını sorma sorumluluğuna rağmen, riskin tam olarak açıklanmasının hayati önem taşıdığını vurguluyor.

"Sağlam bir risk yönetimi kültürüne, sağlam finansal kaynaklara ve kontrollere sahip olduğunuzu göstermenin yanı sıra sigortacılara risk azaltma, dahili uygulamalar, nakit akışı ve kar marjlarına ilişkin kanıt ve belgeler sağlamak, primlerin düşürülmesine yardımcı olacaktır."


Yorumlar