İnşaat Tuzakları

 


KAÇINILMASI GEREKEN EN KÖTÜ İNŞAAT TUZAkları

Bir inşaat projesi sırasında herhangi bir noktada yapılan hataların önemli etkileri olabilir. Ancak bazıları diğerlerinden çok daha şiddetli olabilir ve bir projenin tahminini aşmasına veya tamamen başarısız olmasına neden olabilir. Neyse ki, yaygın inşaat hatalarını biliyorsanız, bunları daha etkili bir şekilde tahmin edebilir ve önleyebilirsiniz.

Bunlar, inşaattaki en kötü 10 tuzak ve bunların projeleri nasıl etkilediği ve herhangi bir inşaat şirketinin bunlardan nasıl kaçınabileceğine dair yöntemler:

İhmal Edilen Güvenlik Önlemleri

Occupational Safety and Health Administration (OSHA) verilerine göre , son birkaç on yıldaki gelişmelere rağmen inşaat , Amerika'daki en tehlikeli mesleklerden biri olmaya devam ediyor Yükseklikler, ağır nesneler ve makineler, bir inşaat sahasının potansiyel tehlikelerine katkıda bulunur.

Kazalar hem zaman hem de para açısından maliyetli olduğundan, güvenlik önlemlerini kaçırmak uzun vadede zaman kazandırmaz.

Bir müteahhit, bir projenin tamamı için müşterisiyle sık sık iletişim kurmazsa, müşteri ihtiyaçlarını karşılamamaları çok daha olasıdır. Müşteri standartlarına uygun olmayan projeler, planlanmamış ayarlamalar gerektirebilir ve bu da başarısızlık riskini artırır.

Kapsam kayması, bir projenin spesifikasyonlarının kademeli olarak genişletilmesidir ve herhangi bir inşaat projesi için ciddi sonuçlar doğurabilir . Küçük bir yenileme olarak başlayan şey, yavaş yavaş büyük bir inşaat işine dönüşür. Projenin kapsamı genişledikçe daha fazla planlama yapılması gerekiyor.

Bu planlama inşaat sırasında gerçekleştiğinden, kapsamlı ve doğru olması daha az olasıdır. Önemli proje unsurları gözden kaçabilir, malzeme tahminleri yetersiz kalabilir ve sonunda proje bütçeyi veya programı aşmaya başlar.


Yorumlar