Su Arıtma Tesisi İnşaatı

 


BİR SU ARITMA MERKEZİNİ YENİDEN İNŞA ETMEK

Wessex Water, Durleigh Su Arıtma Merkezi için büyük bir yeniden yapılanma projesine başladı. 50 milyon sterlinlik proje, BIM Seviye 2'ye teslim edilecek ve bunu yapmak için sürükleyici, işbirliğine dayalı bir ortam sağlamak için bir Igloo Vision Shared VR silindirini entegre edecek.

Wessex Water, İngiltere'nin güneybatısındaki 2,8 milyondan fazla müşteriye su ve/veya kanalizasyon hizmetleri sunmaktadır. Durleigh Su Arıtma Merkezi, Somerset'teki 40.000 kişiye içme suyu sağlıyor ve bu nedenle mümkün olan en yüksek kalitede olması gerekiyor.

Plan, Wessex Water'ın BIM Düzey 2'ye ilk teslimi olacaktı. Özel bir sektör olarak, su endüstrisinin, Hükümet'in tüm kamu projelerinin satın alınması ve asgari gereklilik olarak BIM Düzey 2'ye teslim edilmesi yönündeki talimatına uyması gerekmedi. Su endüstrisinde geleneksel olarak hala kağıt çizimleri kullanmak ve işaretlemek isteyen mühendisler var. Bu, 50 milyon sterlinlik projenin , daha hızlı, daha güvenli ve daha verimli çalışmak için dijital teknolojiyi kullanma temel amacı olan bir amiral gemisi planı olacağı anlamına geliyordu .

Wessex Water, kapsamlı bir dijital mühendislik stratejisi oluşturmak için küresel mühendislik firması AECOM ile birlikte çalıştı. AECOM, sürükleyici, işbirliğine dayalı bir ortamın potansiyelini fark etti ve Igloo Shared VR teknolojisinin kullanılmasını önerdi.

AECOM tarafından oluşturulan 3D BIM modeli, yere nüfuz eden radar, drone anketleri ve lazer taramalarından elde edilen verileri içeriyordu. 12 kişiye kadar olan ekipler, Igloo 6.5 metrelik silindirin içinde durabilir ve sitenin sanal modelinde dolaşabilir. Igloo içinden gerçekleştirilen tasarım incelemeleri, tasarım koordinasyonuna, paydaş katılımına ve tesis çalışabilirlik incelemelerine yardımcı oldu.

Bu, AEC endüstrisindeki VR uygulamalarına değerli bir bakış açısı sağlarken, aynı zamanda Paylaşılan VR'nin benzersiz avantajlarını da gösterir. Wessex Water, proje için VR başlıklarını reddetti ve göz teması ve ölçüm reaksiyonlarını sürdürmenin çok önemli olduğunu hissetti. Paylaşılan VR, VR'nin avantajlarından yararlanarak ve tüm ekipler arasında paylaşarak her iki dünyanın en iyisine sahip olmayı mümkün kıldı.


Yorumlar