ESKİ BİR MÜLK SATIN ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN ŞEYLER


Sürekli artan talebi karşılamak için ülkenin aşağı ve yukarı konut geliştirmeleriyle tüm gücüyle ilerlemeye devam ederken, mimarinin bir şekilde homojen hale geldiği görülüyor. Birçokları için, böyle bir mülk manzarası, yalnızca iç karartıcı bir şekilde aynı olan bir seçenekler havuzuna karışmaya hizmet eder ve bu da onları, on yılların karakter özelliklerine sahip eski mülkleri aramaya yönlendirir. 

  1. Çatı ve baca: Hem banka bakiyeniz hem de güvenliğiniz için hayati önem taşıyan yapılar

Herhangi bir evin çatısı, en önemli yapılardan biri olarak hizmet eder (aynı zamanda, yanlış bir şey varsa en pahalı olanlardan biridir) ve bu nedenle, iyi durumda durmasını sağlamak hayati önem taşır. 

  1. Elektrik: Savaşa kadar giden kablolar

Eski mülklerde bulunabilen elektrik sistemleri, belirlenmiş bir standardı takip etmekten uzaktır. Aslında, eski veya kötü kurulmuş kablolamanın doğrudan bir sonucu olarak yılda 20.000'e kadar yangın çıktığı tahmin edilmektedir.

  1. Kanalizasyonlar 

Kanalizasyonlar, uygunsuz bahçe taşkınlarından çökmeye bile yol açabilecek daha ciddi devam eden sorunlara kadar yeni evinizde anlatılmamış hasara yol açabilir .

  1. Tesisat: Belki de eski bir evin seslerine beklenmedik bir katkı

Eski bir ev satın alırken, daha yeni bir mülkte duyacağınızdan daha fazla inilti, gıcırtı ve inilti duymayı bekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, pazarlık etmemiş olabileceğiniz bir gürültü, sıhhi tesisatınki olabilir. Sıhhi tesisat sisteminizden beklenmeyen sesler normal olmaktan uzaktır ve ciddi sorunlara işaret edebilir. Dikkate alınması gereken diğer işaretler, damlayan musluklar ve tıkanan veya normalden daha yavaş boşalan lavabolardır.


 

Yorumlar