Geleceğin İnşaat Tasarımı

 




Geleceğin Ofislerinin İnşaat ve Tasarımı

Mevcut çalışma ortamına ve ötesine uygun bir işyeri inşa etmek kesinlikle bir tasarım zorluğudur, ancak modern çağda işin değişen yüzü düşünüldüğünde bu kaçınılmazdır.

Bu gönderi , gelecekte işyerlerinin tamamen optimize edildiğinden emin olmak için inşaat şirketlerinin ve tasarımcıların bilmesi gereken bazı önemli tasarım konularını açıklayacaktır .

Hayırlar ve hayırlar yok – yeni binalar çevre dostu olmalıdır. İster daha az karbon kullanıyor olun, ister karbon nötr duruma geçmek için çabalıyor olun, diğer binalar gibi ofislerin de çevre ile uyum içinde inşa edilmesi gerekir. Bu, işletmelerin iklim değişikliği üzerinde daha az etkiye sahip olmasına ve aynı zamanda daha düşük enerji faturalarından faydalanmasına yol açacaktır.

İnşaat aşamasından itibaren binanızın etkisini azaltmanın birçok yolu vardır. Modüler inşaat teknikleri, örneğin, fiili inşaatın çoğunu fabrikalara yaptırır, bu nedenle sitenin çevresindeki alan üzerindeki ani etki azaltılır. Tasarım açısından, çevre dostu pencereler ve havalandırma, çalışanların serin kalmasına yardımcı olabilir (ve bu süreçte klimanın aşırı kullanılmasını önleyebilir).

İşçiler arasında refahı teşvik edin

Aynı rahatsız edici gerçekle sonuçlanan birçok çalışma yapılmıştır - bir ofiste çalışmak uzun vadede sağlığımız için faydalı değildir . Bu korkutucu istatistiklerle mücadele etmek için, yeni ofis binaları, işçiler arasında sağlığı ve refahı iyileştirecek çeşitli özellikler için yeterli alan bırakmalıdır.

Çalışanların yoğun bir satış katından soluklanabilecekleri sessiz bir odadan, aktif taşıtların (bisikletçiler veya koşucular) iş günü için hazırlanabilecekleri bir duş ve değişen alana kadar çok sayıda olanak vardır. Bu oda aynı zamanda taşıtların bisiklet ekipmanlarını depolamak için güvenli bir alan olarak da kullanılabilir , böylece bisikletler sokağa park edildiğinde hırsızlık riskini azaltır.

Yorumlar