İnşaat Projeleri Ödeme Planlaması

 


İnşaat Ödeme Tüzüğü

Tedarik zincirindeki ödeme suistimallerine bir çözüm olarak büyük tantanayla piyasaya sürülmesinden yaklaşık dört yıl sonra Hükümetin ödeme tüzüğüne sadece 35 firma imza attı.

İnşaat Tedarik Zinciri Ödeme Tüzüğü, başlangıçta firmaların hem özel hem de kamu sektörü işlerinde 60 gün içinde ödeme yapmalarını taahhüt etti.

Bu aydan itibaren ödeme taahhüdü sıkılaştırılarak, Hükümetin inşaatı diğer sektörlerle uyumlu hale getirme hedefini karşılamak için imzacıları 30 güne kaydırıyor.

Ancak bugüne kadar sadece üç ana yüklenici ve iki özel müşteri kaydoldu ve son yeni firma geçen Ağustos ayında ödeme taahhüdünde bulundu.

Artık uzman taşeronlar, İnşaat Liderlik Konseyi ve tüm endüstri ticaret kuruluşu Build UK tarafından zorlanmasına rağmen, Charter'ı başlangıç ​​dışı olarak yazıyorlar .

Uzman Mühendislik Müteahhitleri Grubu'nun CEO'su Profesör Rudi Klein şunları söyledi: “Bu, kasvetli bir başarısızlık ve dikkatin dağılması.

"Bence CLC ve İş, Enerji ve Sanayi Bakanlığı, politikanın başarısızlığı hakkında bir açıklama yapmalı."

Şunları ekledi: “Şartın hiçbir etkisi olmadı. Aslında, Charter ödeme süreleri etrafındayken, 50 gün ve 60 güne kadar daha da kötüye gitti. ”

Ana yüklenici tedarik zinciri finansman girişimleri, resmi şartları daha da ileri götürdü. Carillion'un artık 120 gün vadeli taşeronları var ve firmalar hızlı ödemeler için ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Hükümet daireleri bile, 30 günlük katı şartlarla bile, mevcut iklimde şartları uzattığı bildirilen bazı nakit sıkıntısı çeken NHS Tröstleri ile teslim etmekte başarısız oluyor.

Bir taşeron Enquirer'a şunları söyledi  : “Hükümet, ödemelerin kötüye kullanılmasıyla mücadele sözü vererek iktidara geldi. Bunun yerine, çoğumuzun yasalardan kaçınmak için bir polis olduğunu düşündüğümüz Ödeme Sözleşmesini aldık.

“Hükümetin buna tekrar bakma zamanı geldi çünkü gönüllü bir plan çalışmıyor.”


Yorumlar