Deniz Habibat İnşaası

 


Yunuslar için Deniz Habibat İnşaası

  • Edmonton, Alberta merkezli PCL Construction, Florida, Fort Walton Beach'teki Gulfarium Deniz Macera Parkı'nda benzersiz bir yunus atraksiyonu için geçen ay saha çalışmasına başladı.
  • Gulfarium'un pazarlama ve iletişim direktörü Aimee Brim'e göre, 2 dönümlük Dolphin Oasis'in 20 milyon dolardan fazlaya mal olması bekleniyor. Sergi, yunusların arasında hareket edebilecekleri birbirine bağlı üç deniz habitatını içerecek. Tasarım aynı zamanda ev içi hayvancılık habitatlarını, filtre sistemlerini ve hayvanları tıbbi tedavi için su yüzeyine çıkarmak için bir hidrolik kaldırıcıyı da içeriyor. Tamamlanmasının 14 ay sürmesi bekleniyor ve açılış 2023 baharında bekleniyor.
  • PCL Construction'ın Orlando, Florida bölge müdürü ve başkan yardımcısı Rick Goldman, Dolphin Oasis'in günlük inşaatı diğer projelerden biraz farklı olsa da, habitatın daha kaliteli malzemeler ve ses ve titreşim yönetimi için özel dikkat gerektirdiğini söyledi. İnşaat Dalışı. Goldman, Construction Dive'a verdiği demeçte, "[Dolphin Oasis için] malzeme bölümü, yalnızca hayvanların güvenliği için değil, aynı zamanda tuzlu suyun aşındırıcı doğası için de biraz daha yüksek bir standarttır," dedi. "Tipik betonunuz, tipik inşaat demiriniz, oteliniz veya yan taraftaki apartmanınızla aynı değil. Daha yüksek standart, daha yüksek teknik özellikler, daha kaliteli malzemeler olacak."
  • Seattle merkezli MIG|Portico tarafından tasarlanan Dolphin Oasis, Gulfarium'un 1955'teki açılışından bu yana kullanılan mevcut yunus sergisinin bir uzantısı olarak hizmet edecek. Sergi, parkın kuzey tarafındaki işlenmemiş arazide yer alacak. , ve inşaat park operasyonlarını kesintiye uğratmayacaktır. Birlikte, üç yeni deniz habitatı, doğrudan Meksika Körfezi'nden 1 milyon galondan fazla tuzlu suyu destekleyecek. Üçünün en büyüğü - sunumların yapılacağı - 480 kişiye kadar oturma yeri içerecek. İkinci en büyük, Gulfarium'un üreme programı için bir fidanlık görevi görecek ve yaya geçidi üzerindeki 27 metrelik bir pencereden iki seviyeli bir görünüme sahip olacak. 


Yorumlar