İnşaat ve Büyüme

 


İnşaat ve Büyüme Rekoru

CIPS/Markit anketine göre, Şubat ayında aktivitedeki artış, Ocak ayındaki büyümeyi takip ediyor

Şubat ayındaki Markit/CIPS İnşaat PMI raporu, 2011'e güçlü başlangıcı sürdüren İngiltere inşaat sektöründeki aktivitede bir artışa işaret ediyor.

Mevsimsellikten arındırılmış rakamlar, Ocak ayında 53,7 ve sekiz ayın en yüksek seviyesinden Şubat için 56,5'e geldi. 50'nin üzerindeki bir rakam büyümeyi temsil ederken, 50'nin altındaki herhangi bir rakam bir düşüşü temsil ediyor.

Rapor, sektör için olumlu bir işaret olarak şunları söyledi: “Panelistler, ihale fırsatlarının arttığını ve bazı şirketlerin daha önce alıntılanan işlerle ilgili kararların alındığını da belirtti.

“ İngiltere inşaat şirketleri Şubat ayında, genel ekonomik koşullar iyileşmeye devam ettikçe ve müşteri güveni arttıkça faaliyetin önümüzdeki yıl artacağı konusunda iyimserdi.”

Markit ekonomisti ve Birleşik Krallık İnşaat PMI raporunun yazarı Sarah Ledger şunları söyledi: “Şubat ayındaki anket, Aralık ayındaki faaliyetteki hava durumuna bağlı düşüşün ardından İngiltere inşaat sektöründe iyileşmenin devam ettiğini gösterdi ve üretim, arka planda sekiz ayın en hızlı oranında arttı. yeni iş büyümesinin güçlendirilmesi.

“Bu nedenle, son rakamlar, geçen yılın son çeyreğinde -%2,5 oranında daralmış olan ONS inşaat çıktısının ilk çeyrekte pozitif bölgeye geri dönmesi gerektiğini gösteriyor.

“Talep ve arz yönlü baskılar satın alma fiyatlarını artırmaya devam ediyor, inşaat maliyetleri Ağustos 2008'den bu yana en hızlı şekilde artıyor ve teslimat üç yıldan uzun süredir en kötüsünü geciktiriyor. Artan maliyetlere ilişkin endişeler ve kamu harcamalarındaki kesintilere ilişkin korkular, gelecekteki iş iyimserliğinin bastırılmış ve uzun vadeli ortalamanın oldukça altında kalmasına neden oldu.”

Rapor, Ocak ayında yaşanan olumlu havayı sürdürürken, diğer piyasa gözlemcileri inşaat sektörünün yakın geleceği konusunda temkinli davranıyor.

Carillion, Kier ve ev inşaatçıları Persimmon ve Barratt gibi firmalar, 2011'in zor bir yıl olacağını ve henüz tam olarak devreye girmemiş olan hükümet harcama kesintileri karşısında büyümenin zor olacağını söylediler.


Yorumlar