İnşaat Ve İpotek

 


İnşaat Sektöründe İpotek

Bugün dikkat, İngiltere'de havaların ısınmasıyla birlikte ipotek onaylarının son dört ayın en yüksek seviyesine işaret etmesiyle, inşaat sektörünün konut sektörünün daha da geliştiğine işaret eden tahminleri aştığını gösteren İngiltere verilerine çevrildi.

Mayıs ayında GSYİH'nın yaklaşık %6'sını temsil eden PMI inşaatı, öngörülen 58,0'ı geçerek 58,2'den 58,5'e yükseldi. İnşaat sektörü, konut sektörünün canlandığına işaret eden genişlemeye yeniden başladı.

Gelişme gösteren sadece inşaat sektörü değil, dün tanık olduğumuz imalat sektörü de pazar beklentilerini aşarak genişlemeye devam ediyor.

Bugünden daha fazla haber, Nisan ayında ipotek onayları, 49.0 olan revize edilmiş ön okumadan 49.9 bine yükseldi ve tahmin edilen 49.5 bini geride bıraktı.

Hava iyileşirken ve 1979'dan bu yana en sert havayı sona erdirirken, ilk kez alıcılar için sona eren evlerin işlem maliyeti vergilerinin yanı sıra, konut talebinin artmasına yardımcı oldu ve sonunda konut sektörünü destekledi.

Emlak araştırmacısı olan Hometrack Ltd., Başbakan David Cameron'un harcamaları 6,2 milyar pound azaltacak yeni planının hane halkının gelirine zarar vereceğini ve konut faaliyetlerini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Bugün daha fazla haber için, net tüketici kredisi 0,3 milyar sterlin olan önceki 0,1'den 0,1 milyar sterlin düşerken, konutlar için güvence altına alınan net kredi, 0,3 milyar sterlinden revize edilen 0,2'den 0,5 milyar sterline yükseldi.

BoE, faiz oranlarını %0,50'de düşük bırakmaya devam ederken, bankalar Büyük Buhran'ın ulusun gücüne ağır bir şekilde baskı yapmasından bu yana yaşanan en kötü finansal krizin ardından bilançolarını yeniden yapılandırmanın bir yolu olarak kredi vermeyi erteliyor.

Yetkililer, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek bütçe açığına sahip olduklarından, ülkedeki borç krizinden endişe duydukları kadar konut sektörü için endişelenmiyorlar, bu nedenle yetkililer, ekonomik durumu tehdit etmeden önce borcu kontrol altına almak için gece gündüz çalışıyorlar. daha da iyileşme.


Yorumlar