İnşaatta zorbalık

İnşaat çalışanlarının %21'i geçen yıl zorbalığa maruz kaldı ve neredeyse her 10 kişiden 3'ü zorbalığın 'şakacılık' olarak etiketlendiğini söyledi. Sanayi çalışanları, sonuç olarak yüksek düzeyde stres, kaygı ve depresyon bildirdiler.

Ülke çapında yapılan bir anketten elde edilen bulgular, inşaat sektöründeki kötü ruh sağlığının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması ve İngiltere'deki inşaat işçilerinin yarısından fazlasının geçen yıl ruh sağlığı sorunları bildirmesiyle ortaya çıktı.

Yükselen sorun

İnşaat sektörünün yükselen sorunu ele alma ve sorunlara ilişkin farkındalığı artırmaya yönelik süregelen çabalarına rağmen, geçen yıl yalnızca zorbalıktan etkilenen her 5 inşaat işçisinden 1'i ile zorbalık raporları artmaktadır.

İnşaat Sektöründe Ruh Sağlığı anketi , çalışanların yalnızca %7'sinin İK ekibiyle birlikte zayıf ruh sağlığı duygularını dile getirdiğini buldu. Şaşırtıcı bir şekilde, sorunlar gündeme geldiğinde, sadece %6'sı yeterli zihinsel sağlık desteğine sahip olduklarını söyledi.

 Veriler , kötü ruh sağlığının sektördeki etkilerini vurgulamak için Birleşik Krallık'taki 88 inşaat şirketinin çalışanları arasında anket yapan Londra'daki fabrika kiralama uzmanları Herts Tools tarafından toplandı  .

İnşaat ve ticaret endüstrileri geleneksel olarak ruh sağlığı sorunlarına çözüm olarak 'çalıştırmaya' veya 'çatlamaya' eğilimliyken, bulgular bu tutumun hala çok fazla mevcut olduğunu gösteriyor. 21-24 yaş arası çalışanların %50'sinin 'şaka' olarak etiketlenen zorbalıktan en kötü şekilde etkilendiği tespit edildi. 

Ankete katılan işçiler ayrıca, zorbalığa maruz kalan çalışanların %56'sının gündeme getirilen konularda daha fazla mahremiyet istemesiyle endüstrinin gizlilik yaklaşımını iyileştirebileceğini belirtti. Kişisel olarak zorbalığa maruz kalmamış olanlar bile hassas, kişisel konularda gizliliği geliştirmek için daha fazlasının yapılabileceğini hissetti (%36)


 

Yorumlar