YAPI DENETİM


Bina kontrol sörveyörleri, yeni ve değiştirilmiş binaların tasarım ve inşaat aşamalarında bina yönetmeliklerine ve diğer mevzuata uyulmasını sağlar.

Bina kontrol araştırması, profesyonellere normal bir günün parçası olarak çok çeşitli bina türleri üzerinde çalışma fırsatı verir.

Kamu ve özel sektörde çalışan bina kontrol sörveyörleri, tasarımın konseptinden tamamlanmasına ve kullanımına kadar mimarlar, tasarımcılar, inşaatçılar ve müteahhitlerle birlikte çalışır.

Bina kontrol sörveyörleri, yangın güvenliği, enerji tasarrufu, yapısal stabilite ve engelli erişimi gibi alanlar dahil olmak üzere gerekli standartları karşıladıklarından emin olmak için önerilen planları kontrol eder. Ayrıca projeyi baştan sona takip eder ve inşaat sırasında kontrol ederler.

Bilgi derinliği nedeniyle, bina kontrol sörveyörlerinden genellikle tasarımların standartları karşılamadığı veya sahada öngörülemeyen sorunların bulunduğu durumlarda seçenekler sunmaları istenir ve kullanılan malzeme ve enerji tasarrufu.

Üzerinde çalışılan projeler , nispeten küçük konut uzantılarından büyük şehir merkezi yeniden geliştirmelerine kadar değişebilir .

Yerel makamlar için çalışan bina kontrol sörveyörleri, yangın veya olumsuz hava koşulları gibi durumlarda hasar görmüş olabilecek potansiyel olarak tehlikeli yapıların denetlenmesinden ve yapılması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulunmaktan da sorumludur.

Diğer sorumluluklar arasında eğlence lisanslarının yönetimi, spor sahalarında ve diğer açık hava etkinliklerinde güvenliğin ele alınması ve sinema ve tiyatro denetimleri yer alabilir.


 

Yorumlar