Bilmeniz Gereken En İyi Alçıpan Aletleri

Her müteahhitin ihtiyaç duyduğu en iyi 10 temel alçıpan aracı

 

1. Alçıpan bıçağı

Alçıpan bıçağı , bir işe çıkmaya hazırlanırken ekiplerinizin bir araya getirmesi gereken ilk parçalardan biridir. Bu düz bıçaklar, sızdırmaz hale getirilmeleri için dikişlerin üzerine alçıpan çamuru uygulamak için kullanılır. Farklı alanlar için farklı boyutlar kullanılır. Örneğin, ilk uygulama için 6 inçlik bıçaklar kullanılırken, son katlar için 12 inçlik bıçaklar daha fazladır.

 

2. Alçıpan asansörleri

Bir işte birden fazla kişiniz varsa bu gerekli değildir, ancak bazı durumlarda ek desteğe ihtiyacınız olabilir. Bu aparat, yalnızca bir işçi bulunduğunda alçıpan levhaların kaldırılmasına yardımcı olur.

 

3. Jab testeresi

Jab testereler, çok özel bir amaca sahip olan araçlardan biridir, ancak çok önemlidir. Bu durumda, genellikle 6 ila 8 inç uzunluğunda alçıpanda delikler açar.

4. Elektrikli alçıpan testeresi

Bunu, jab testereyi daha büyük ölçekte ele almak olarak düşünün. Bu, deliklere girmek yerine, büyük alçıpan levhalarda hızlı ve güçlü kesimler oluşturmak için kullanılır.

 

5. Maket bıçağı

Alçıpan bıçağınızla karıştırılmaması için, bu, herhangi bir müteahhitin herhangi bir proje, alçıpan veya olmasın olması gereken genel amaçlı bir araçtır.

 

6. T-kare

Marangozlar, mümkün olan en doğru kesimleri yapmak için buna zaten aşinadır. Ancak, tipik marangoz T-kareleriniz bir alçıpan işi için çok küçük. Alçıpan T-kareler yaklaşık 4 fit uzunluğundadır.

7. Mezura

Bazı durumlarda, temel şerit metrenizin sağlayabileceğinin dışında daha spesifik ölçümler yapmanız gerekebilir. Elinizde bir mezura bulundurmak, kapalı kalmanız anlamına gelir.

8. Toz Maskesi

Alçıpan tozu, işinizde ne kadar iyi olursanız olun, çalışırken tekmelenecek. Bir maske, toz parçacıklarının ciğerlerinize girmemesini sağlar.

 

9. Alçıpan köşe bıçağı

Normal alçıpan bıçağınız, malzemenin uygulanması açısından ayak işlerinin çoğunu yapacak olsa da, köşelerde mutlaka o kadar iyi çalışmaz. Bu özel bıçaklar, işleri kolaylaştırmak için 90 derecelik bir açıya sahiptir.

 

10. Alçıpan çamur tavası

Alçıpan uygularken, alçıpan bıçağınıza fazla malzeme alacaksınız. Yakındaki bir çamurluk, bıçağınızı temiz tutmanın etkili bir yolunu sunar.


 

Yorumlar