Avrupa İnşaat Endüstrisi

 

Avrupa İnşaat Endüstrisi

Avrupa inşaat ekipmanı endüstrisinin konumu

Avrupa inşaat ekipmanı endüstrisi, sektör birkaç yıldan beri yeşil ve dijital dönüşümüne başladığından, Avrupa Komisyonu'nun yeni endüstriyel stratejisini memnuniyetle karşılıyor.

Gerçekten de endüstri, emisyonları azaltmak için büyük adımlar attı ve Aşama V düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte yol, 15 yıldan kısa bir süre içinde zararlı kirletici emisyonlarında genel olarak %95'lik bir azalma ile tamamlanmış olacak. Bu teknolojik gelişme, yeni motor ve makine imalatına büyük yatırımlar yapan CECE üyeleri için bir gurur nedenidir. Bu yeni makineler potansiyel müşterilere öneriliyor ve yakında müteahhitler ve kiralama şirketleri tarafından yapılan yeni yatırımları haklı çıkarmak için değerlerini kanıtlayacak.

Bağlantı, otomasyon ve hassas veriler gibi dijital teknolojiler sektörümüzde büyük ilerlemeler kaydetti, önemli verimlilik ve üretkenlik kazanımları sağladı, enerji tüketimini, emisyonları ve atıkları azaltmanın yanı sıra çalışanların güvenliğini ve genel sürdürülebilirliği iyileştirdi. Dijital bileşenler artık Avrupa inşaat makinelerinin ayrılmaz bir parçası.

İnovasyonun ön saflarında yer almak, Avrupa endüstrisinin küresel ölçekte yüksek rekabet gücünü ifade eder. Bu rekabet gücünü AB politikalarının temel hedefi olarak belirleyen bir endüstriyel stratejiyi memnuniyetle karşılıyoruz. Nitekim, Avrupa'daki iş makinesi şirketleri, küresel iş makinesi üretiminin %20'sini Avrupa'da üretmektedir.

Yorumlar