Boş Alan Mimarisi

Boş Alan Mimarisi

Alanınızı kutlayın ve doğal özelliklerden en iyi şekilde yararlanın

Mülkünüzün tüm rustik tasarım özelliklerini korumak veya çağdaş bir dönüşümle tamamen dönüştürmek istiyorsanız, ahırınızın sahip olduğu benzersiz özellikleri kutlamak önemlidir. Ahırlar, çarpıcı ahşap yapılar, çarpıcı tuğla ve taş işçiliği ve yüzlerce yıl öncesine dayanan ayrıntılı armatürlerle güzel binalar olabilir. Binanızın doğal malzemelerinden en iyi şekilde yararlanın ve yeni evinizde dikkat çekici odak noktaları oluşturmak için bu özelliklerden bazılarını sergileyin.

Bir üst seviyeye ekleyin

Birçok ahırın üst katı yoktur, bu da alanınızı tam işlevli bir eve dönüştürmek istiyorsanız, en çok üst kat döşeme döşemeniz gerektiği anlamına gelir. Ahırınızın yapısına bağlı olarak, bu, üst döşemenizin güvenli bir şekilde ağırlık taşıyabilmesini sağlamak için ek desteğe ihtiyaç duyulduğu anlamına gelebilir.

Kısıtlamalar etrafında çalışın

Bir ahır alanının getirebileceği tüm fırsatlar için bir takım kısıtlamalar vardır. Eski bir binayı dönüştürüyorsanız, karşılaşabileceğiniz sınırlamaları anlamanız önemlidir. İngiltere'de izin verilen geliştirme hakları kapsamında değişiklik yapabilirsiniz, ancak gezinmeniz gereken belirli koşullar ve uyarılar vardır. Elektrik ve ısıtma, mülkünüzü kaplamak için daha zor olabilir ve kurulumu için profesyonel yardım gerektirebilir. Mülkünüzün kısıtlamaları hakkında bilgi edinin ve her soruna yenilikçi çözümler üretmek için bir mimari uygulamadan yardım alın.

Alanınızı aydınlatın

Tipik olarak ahırlar sınırlı aydınlatmaya ve doğal ışığın içeri girmesine izin verecek minimum açıklıklara sahip olacaktır. Bu, alanınızı aydınlatmayı özellikle zorlaştırabilir. Çatı pencereleri, duvarlarınıza müdahale etmeden binanızın büyük bölümlerine ışık getirmenin anahtarıdır ve camlı ızgaralar da bir seçenek olabilir. Tasarım yaparken, alanın daha karanlık olabileceğini hesaba katmanız ve bunu akıllı aydınlatma çözümleriyle dengelemeniz gerekir.

Ahırınızı genişletmek

Daha fazla alan arıyorsanız, ahırınızı genişletmek isteyebilirsiniz. Daha küçük eklemelerin planlamacılar için daha kabul edilebilir olması muhtemeldir. Uzantıyı ahırın mevcut özellikleriyle aynı yapmanız gerekmese de, uzantının aynı kalmasını mı yoksa eski ve yeniyi açıkça tanımlayan daha çarpıcı bir şey mi istediğinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Yorumlar